Kamera kiinnitettiin RC-autoon – ja ajettiin leijonalauman keskelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luonto- ja uutiskuvaajat pääsevät usein katsastamaan upeita tilanteita ja maisemia linssin läpi, mutta asettavat itsensä usein myös suureen vaaraan. Siksi esimerkiksi villipedoista otettavat kuvat joudutaan usein suorittamaan turvallisen välimatkan päästä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt valokuvaaja Chris McLennan ja insinööri Carl Hansen yhdistivät radio-ohjattavan auton ja Nikonin D800E -kameran kauko-ohjattavaksi kuvauskalustoksi. Kulkupeli sai nimekseen Car-L ja se lähetettiin ensitöikseen Botswanaan leijonalauman keskelle.

McLennan ohjasi kameran lauman lähelle ja leijonat kummastelivat kapistusta kiinnostuneina. Kamera kuvasi upeita kissapetoja lähietäisyydeltä. Leikkisät leijonat innostuivat jopa käpälöimään neljällä pyörällä liikkuvaa kapistusta. Lopuksi yksi leijonista raahasi vempeleen suussaan kauemmas laumasta. Vaikka radio-ohjattava auto meni kokeessa rikki, sai kuvausryhmä talteen ennennäkemätöntä kuvamateriaalia.