Kiinalaismies teki 4 vuotta tätä veistosta – ällistyttävä tulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset pääsevät Guinnessin ennätystenkirjaan mitä kummallisimmilla tavoilla, mutta nyt erään kiinalaisen suoritus ansaitsee syvän kumarruksen ja niiauksen. Zheng Chunhui veisti nimittäin maailman pisimmän puuteoksen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kiinalainen Chunhui on kuuluisa puuseppä, jonka viimeisin teos saavutti runsaasti mediahuomiota, sillä se on ennennäkemättömän iso ja samalla erittäin pikkutarkka. Hän veisti teoksensa yhteen yli 12-metriseen puurunkoon ja sai samalla paikkansa Guinnessin ennätystenkirjasta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Puuteoksen pohjana on käytetty yli tuhat vuotta vanhaa kiinalaismaalausta, jonka nimi on englanniksi Along the River During the Qingming Festival. Mies veisteli teosta neljä vuotta, ja runkoon syntyi siltojen, veneiden ja rakennusten lisäksi 550 ihmishahmoa. Teoksen tarkka pituus on 12,286 metriä ja runko on korkeimmillaan 3,075 metriä, Daily Mail raportoi.