Näyttävä illuusio rakennettiin keskelle aavikkoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toiset mieltävät taiteeksi olohuoneen seinällä kehyksissä olevan taulun, kun taas joidenkin mielestä aitoa taidetta on vain vahvoja tuntemuksia herättävät teokset. Osa ihmisistä pitää joitakin taideprojekteja jopa niin yliampuvina, etteivät ne heidän mielestään edusta muuta kuin taiteilijan mielenvikaisuutta.

Yleensä hyvä taide kuitenkin kiehtoo tai miellyttää katsojansa silmää edes jollain tasolla. Valotaitelija Phillip K Smith III meni keskelle Kalifornian erämaata suorittamaan oman taideprojektinsa, ja tuloksena syntyi silmälle suvereenisti valehteleva teos Lucid Stead, joka on samalla hyvin mielenkiintoinen.

Joshua Treen kansallispuiston maisemissa seisova mökkiprojekti nimettiin Lucid Steadiksi ja taiteilija muutti rakennuksen ulkonäköä peilien ja valojen avulla. Lopputuloksena on ympäröivän maiseman peilaava, mutta samalla luontoon valon ja varjojen kautta katoava rakennus.