Upea hyppy varjoliitimellä vetää hiljaiseksi – tekisitkö perässä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

BASE-hyppääjät ovat julkaisseet verkossa useita hyppy-, laskuvarjo-, liitopuku- ja muita ilmalentovideoita, joista välittyy uskomattoman adrenaliinivirtauksen lisäksi vaaralliseksi luokiteltavaa meininkiä.

Nyt Rick Kunzli on julkaissut YouTubessa videon, jolla näytetään huimapäinen loikka Vancouverissa sijaitsevalta Squamishin Swatamus Chief -huipulta. Videolla esiintyvä varjoliitäjä nostaa ensin siiven ylös ja pinkaiseee sen jälkeen näyttävästi tyhjyyteen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tekniikka on siis sama kuin tavallisissa rinnelähdöissä, mutta tässä tapauksessa tavallista haasteellisempi lentopaikka ja liitäjän acroilut ovat poikkeuksellisen näyttäviä. Varjoliitäjä esimerkiksi pyörii pudotuksessa 360 asteen kierroksia, kunnes katoaa videokuvasta.

Suomessa varjoliitimillä tehdään rinnelähtöjä lähinnä Pallaksella, Ylläksellä ja Hangon rantarinteessä. Tavallisesti varjoliitimet saadaan taivaalle hinaamalla niitä kesäisin mönkijöillä ja autoilla sekä talvisin mönkijöillä ja moottorikelkoilla. Lue lisää varjoliitosta Tampereen kevytilmailukerhon verkkosivuilta.