Luonnonilmiö teki Grand Canyonista silmiähivelevän näyn

Matkailu · Stara.fi

Yhdysvalloissa riittää turistille nähtävyyksiä moneen makuun. Monen matkailijan suosikiksi muodostuvat kuitenkin luonnon nähtävyydet, jotka eivät lakkaa hämmästyttämästä kauneudellaan. Eräs tunnetuimmista luonnonihmeistä on Grand Canyon.

Colorado-joen uurtama, värikäs ja jykkäreunainen kanjoni on nyt ikuistettu harvinaisen upeisiin kuviin. Mather Pointin alueella nähtiin nimittäin erittäin harvinainen luonnonilmiö, kun pilvien yläraja sattui inversion ansiosta alemmaksi kuin kanjonin kallioseinämien yläosat. Kuvat julkaistiin eilen Grand Canyonin Facebook-sivuilla, josta ne päätyivät nopeasti lehtiin ympäri maailmaa.

446 kilometriä pitkä Grand Canyon luokitellaan usein maailman seitsemän luonnonihmeen joukkoon. Kanjonin leveys vaihtelee kuudesta 29 kilometriin, ja sen syvyys on enimmillään lähes kaksi kilometriä. Grand Canyonia ympäröi Yhdysvaltojen ensimmäisiin kansallispuistoihin lukeutuva Grand Canyonin kansallispuisto.