Parikymppisenä ei kannata mennä naimisiin?

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Maailma on nuorelle mahdollisuuksien runsaudensarvi. Yhtä lailla kuin monet parikymppiset haluavat nykyään nähdä maailmaa, seikkailla ja kokeilla rajojaan, sukupolvessa on myös kiinnostusta konservatiivisiin arvoihin.

On kuitenkin hyvä miettiä ennen kuin tekee jotain niinkin pysyvää kuin solmii avioliiton, vaikka rakkauden huuma kutittelisikin sydäntä. Elite Dailyn mukaan parikymppisen ei tulisi edes harkita naimisiin menoa, koska kyseinen henkilö ei ole siihen henkisesti tarpeeksi kypsä. Yksilötasolla löytyy tietenkin poikkeuksia, mutta kukapa ei haluaisi nauttia hetken aikaa itsenäisyydestä, kun on vasta päässyt oman elämän makuun.

Nuorella on paljon asioita mielessään, kuten muutto pois vanhemmilta ensimmäiseen omaan asuntoon, opiskelujen viimeistely ja työelämän aloittaminen. Monilla asiat sijoittuvat samalle kiireiselle ajanjaksolle, jolloin testaillaan myös syvempiä suhteita. Ensimmäistä vastaan tulevaa kumppaniehdokasta on turha mennä sormustamaan ainakaan miettimättä ensin sitä, mitä liiton eteen joutuisi uhraamaan.

Yhteiselämä on avioliitossa usein myös sovittelua ja kompromisseja, joita itsenäisen elämänsä alkua viettävä nuori on tuskin valmis hyväksymään. Jo seurustelusuhteissa näkee parisuhteen haasteet, jotka eivät useinkaan parane avioitumisella. Kuprut vaativat työstöä, johon menee energiaa.

Jos oman taloudenpidon asiat vaativat vielä ihmettelemistä, ja elämä on jatkuvassa muutoksessa, henkilö ei välttämättä ehdi keskittyä tarpeeksi suhteesta huolehtimiseen. Vaikka parikymppinen olisikin löytänyt mielestään upean kumppaniehdokkaan, mikä estää suhdetta kehittymästä kaikessa rauhassa? Yhdessäolo kun ei välttämättä vaadi virallista ilmoitusta, häitä ja kunnes kuolema meidät erottaa -julistusta.