Bisnesmatkan Top 10 -tavarat – nämä täytyy pakata mukaan

Matkailu · Stara.fi

S&A-lehti ja Hotels.com kysyivät suomalaisyritysten johdon assistenteilta ja sihteereiltä eri organisaatioiden liikematkakäytännöistä ja tavoista. Vastaajat äänestivät tärkeimmät tavarat, joita liikematkaajan ei parane unohtaa.

Tavaralistan kärkikymmenikön perusteella täydellinen liikematkaaja on hyvin tavoitettavissa, siisti ja aina valmis solmimaan uusia kontakteja. Lisäksi hän on varautunut vieraassa kaupungissa liikkumiseen senkin varalta, että puhelimen navigaatiosovellus pettää.

Välttämättömiksi luettiin työntekoon ja yhteydenpitoon tarvittavat työvälineet latureineen, sekä tietysti henkilökohtaisen hygienian hoitoon tarvittavat tuotteet. Olennaiset artikkelit eivät vaihtele: vuonna 2012 kymmenen kärjestä löytyivät tismalleen samat suosikit, vain hieman eri järjestyksessä. Älypuhelimen ja läppärin lisäksi kannatusta saivat perinteiset käyntikortit ja matkakohteen kartta.

Liikematkaajan pakko muistaa -tavarat, Top 10 vuonna 2013

Matkapuhelinlaturi

Älypuhelin

Hammasharja ja –tahna

Vaihtoalusvaatteet

Deodorantti

Käyntikortit

Kannettava tietokone ja laturi

Särkylääkkeet

Pistorasia-adapteri

Kohteen paperikartta

Toimiston ammattilehti S&A ja maailman johtava hotellivaraussivusto Hotels.com selvittivät listaa S&A-lehden verkkosivuilla, jossa touko-syyskuussa 2013 toteutettuun kyselyyn vastasi 121 johdon assistenttityön ammattilaista.