Kotka varasti kameran – kuvasi yli 100 kilometrin lennon

Digi Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kerroimme taannoin YouTube-videosta, jossa kotkan selkään oli kiinnitetty kamera. Lintu päästettiin lentoon ja lopputuloksena oli näyttävä video, jolla nähtiin maisemia lintuperspektiivistä ikuistettuna. Nyt vastaava tilanne on tapahtunut uudelleen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tällä kertaa kamera sai kuitenkin kyytiä täysin suunnittelemattomasti. Kotka nimittäin varasti kameran Australiassa Margaret Riverissä ja vei sen yli sadan kilometrin mittaiselle ilmalennolle. Laite oli asennettu Margaret-joen rantapenkalle.

Samoojat toivoivat saavansa materiaalia joessa uiskentelevista krokotiileista, mutta lopputulos oli kotkan väliintulon ansiosta vieläkin parempi. Kamera löytyi myöhemmin Mary-joen lähistöltä noin 110 kilometrin päästä.

– Se oli mahtavaa, koska se oli ehkä maailman ensimmäisistä salakameroista, jotka nostetaan ilmaan. Eläimet ovat aiemmin liikutelleet kameroita, mutta ne eivät ole nousseet lentoon! Kommentoi Roneli Skeen ABC News -sivustolle.