Kummituksia WTC-alueella? Oudot äänet pelottavat New Yorkissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syyskuussa tuli kuluneeksi 12 vuotta kaikkien aikojen pahimmasta Yhdysvaltoja kohdanneesta terrori-iskusta. 11. syyskuuta 2001 kaksi Al Qaida -terroristijärjestön edustajien kaappaamaa lentokonetta törmäsi New Yorkin WTC-torneihin, jolloin nämä romahtivat vaatien tuhansia ihmishenkiä.

Sittemmin New Yorkin asukkaat ovat kertoneet kuulevansa World Trade Centerin alueen läheisyydessä omituista huminaa. Äänien kerrotaan kuuluneen ensimmäistä kertaa hurrikaani Sandyn aikoihin vuonna 2012. Tribeca Citizen -sivuston mukaan vaimeata hyräilyä muistuttava ääni kuuluu useimmiten tuulisen sään aikaan.

Monet asukkaat uskovat, että alueella kummittelee. Ilmiölle on todennäköisesti olemassa kuitenkin luonnollinen selitys, joka liittyy alueella rakenteilla olevaan One World Trade Center -pilvenpiirtäjään ja ilmavirtoihin. Traagisen tapahtumapaikan alueella kuuluva aavemainen ääni laittaa kuitenkin helposti mielikuvituksen liikkeelle, ja paikalliset kuvailevatkin ilmiötä kaameaksi.