Lapset vaihtuivat synnytysosatolla – köyhään perheeseen joutunut haastoi sairaalan oikeuteen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lukuisissa kirjoissa, elokuvissa ja saippuasarjoissa on nähty juonikuvioita, joissa vauvat vaihtuvat synnytyssairaalassa väärille vanhemmille. Usein näissä tarinoissa perheet eroavat toisistaan merkittävästi esimerkiksi varallisuutensa tai sosiaalisen statuksensa puolesta.

Nyt Japanilainen mies on voittanut oikeusjutun, jonka hän nosti tokiolaista sairaalaa vastaan. Mies vaati sairaalalta korvauksia siitä, että hän joutui laitoksen synnytysosastolla biologisten vanhempiensa sijaan vahingossa väärään, huomattavasti köyhempään, perheeseen.

60-vuotias mies toivoi voivansa kääntää kelloa taaksepäin sen jälkeen, kun hän sai tietää biologisten vanhempiensa olleen erittäin varakkaita. Mies syyttää köyhää lapsuuttaan nykyisistä ongelmistaan, kuten siitä, että hän ei ole naimisissa ja joutuu työskentelemään huonopalkkaisena rekkakuskina.

NY Post -lehden mukaan tokiolainen tuomioistuin määräsi sairaalan maksamaan miehelle lähes 300.000 euroa vahingonkorvauksia. Synnytysosastolla sattunut erehdys tapahtui vuonna 1953, kun hän vaihtui vahingossa 13 minuuttia myöhemmin syntyneeseen lapseen.

Sairaalan tekemä virhe huomattiin, kun yksi miehen biologisista veljistä järjesti DNA-testin ”väärälle” perheenjäsenelle. Tämä ei nimittäin muistuttanut ulkoisesti lainkaan veljiään. Oikeusjutun nostanut mies otettiin NY Post -lehden mukaan avosylin vastaan hänen todelliseen, varakkaampaan perheeseen.