Tässäkö verkkokaupan tulevaisuus? Toimitus kotiovelle puolessa tunnissa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvallat ovat jo jonkin aikaa käyttäneet miehittämättömiä lennokkeja sotilaskäytössä esimerkiksi Afganistanissa ja muilla kriisialueilla. Miehittämättömien UAV-koneiden käyttö on aiheuttanut laajaa keskustelua, sillä niiden tekemien iskujen uhriksi on joutunut myös siviilejä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Miehittämättömillä lentolaitteilla on kuitenkin jo nyt paljon käyttöä myös ei-sotilaallisissa tarkoituksissa. Esimerkiksi Amazon-verkkokaupan perustaja Jeff Bezos kertoi 60 Minutes -ajankohtaisohjelman haastattelussa yrityksen suunnittelevan kauko-ohjattavien lennokkien käyttöönottoa kaupallisiin tarkoituksiin. Näin tilaukset saataisiin toimitettua asiakkaalle entistä nopeammin.

Jeff Bezos uskoo Prime Air -nimisen palvelun olevan asiakkaiden käytössä jo 4-5 vuoden kuluttua. Miehittämättömät lennokit toimittaisivat tuotteet Amazon-verkkokaupan massiivisista varastoista asiakkaalle jopa puolen tunnin sisällä tilauksen tekemisestä. Lennokit pystyisivät kantamaan kerralla korkeintaan noin 2,5 kilon painoisia paketteja.