Stara Amazon.com

Viihdeuutiset

Nettikauppa myy tehokasta pienoiskanuunaa – Suomessa laiton

Verkkokaupoista löytyy lähes mitä tahansa, mutta yleensä varsinkin suuremmat verkkokaupat pyrkivät olemaan melko tarkkoja siitä mitä ne asiakkailleen kauppaavat. Siksi suomalaisittain onkin hieman erikoista, että Amazon-verkkokauppa myy toimivaa pienoiskanuunaa.

Kuva: Amazon
Kuva: Amazon

Verkossa 39 dollarilla myytävä pienoiskanuuna ei ole pienestä koostaan huolimatta mikään lelu, sillä sen ampumilla kuulilla voi saada aikaan hyvinkin pahaa jälkeä. Oheisella nettivideolla nähdään miten se ampuu kuulansa. Suomessa kanuuna luettaisiin hyvin suurella todennäköisyydellä tuliaseisiin, eli sen ostaminen ja hallussapitäminen on siten laitonta. Tulivoimaltaan vekotin vastaa ilmakivääriä, mutta käyttää kuitenkin ruutia toimiakseen.

Digi Viihdeuutiset

Tässäkö verkkokaupan tulevaisuus? Toimitus kotiovelle puolessa tunnissa

Yhdysvallat ovat jo jonkin aikaa käyttäneet miehittämättömiä lennokkeja sotilaskäytössä esimerkiksi Afganistanissa ja muilla kriisialueilla. Miehittämättömien UAV-koneiden käyttö on aiheuttanut laajaa keskustelua, sillä niiden tekemien iskujen uhriksi on joutunut myös siviilejä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Miehittämättömillä lentolaitteilla on kuitenkin jo nyt paljon käyttöä myös ei-sotilaallisissa tarkoituksissa. Esimerkiksi Amazon-verkkokaupan perustaja Jeff Bezos kertoi 60 Minutes -ajankohtaisohjelman haastattelussa yrityksen suunnittelevan kauko-ohjattavien lennokkien käyttöönottoa kaupallisiin tarkoituksiin. Näin tilaukset saataisiin toimitettua asiakkaalle entistä nopeammin.

Jeff Bezos uskoo Prime Air -nimisen palvelun olevan asiakkaiden käytössä jo 4-5 vuoden kuluttua. Miehittämättömät lennokit toimittaisivat tuotteet Amazon-verkkokaupan massiivisista varastoista asiakkaalle jopa puolen tunnin sisällä tilauksen tekemisestä. Lennokit pystyisivät kantamaan kerralla korkeintaan noin 2,5 kilon painoisia paketteja.

Viihdeuutiset

Tutkimus väittää: Nettimyyjän ihonväri vaikuttaa ostopäätökseen

Ihmiset myyvät omaisuuttaan internetin osto- ja myyntipalstoilla usein valokuvan kera. Yksi maailman suurimmista verkon kauppapaikoista on Craigslist-verkkosivusto, jolle toisinaan ajautuu jopa hullunkurisia myynti-ilmoituksia aina vauvoista aikakoneisiin ja käytettyihin raskaustesteihin.

Silti internetin kirpputorit ovat oiva kanava kaikille kierrätystä suosiville, ja nyt Yhdysvalloissa on tutkittu vuoden ajan verkkokäyttäjien ostopäätöksiin vaikuttavia tekijöitä. Testissä analysoitiin Craigslistillä myynnissä olleita iPodeja, ja selvitys osoitti, että laitteita ostetaan enemmän vaaleaihoisilta myyjiltä.

Tutkimuksen toteuttanut Virginian yliopisto pani nettiin 1.200 myynti-ilmoitusta, jotka olivat pääpiirteittään samanlaisia, vain iPodia kuvassa pidelleen käden ulkonäkö vaihteli. Myynti-ilmoituksen julkaistiin 300 eri alueella ja kuvissa oli sekä vaaleaihoisen miehen käsi, tummaihoisen miehen käsi että ranteesta tatuoidun valkoihoisen miehen käsi.

Etnisellä ihonvärillä varustetut myynti-ilmoitukset saivat peräti 13 prosenttia vähemmän vastauksia kuin vaalealla iholla varustetut ilmoitukset. Myös tarjouksia tehtiin 18 prosenttia vähemmän ja kauppasummat olivat 12 prosenttia alhaisempia.

Tatuoinnilla varustetut ilmoitukset olivat samalla viivalla tummaihoisten kanssa. Tutkimustulokset julkaistiin Royal Economic Society -yhteisön julkaisemassa Economic Journal -lehdessä. Asiantuntivat kertoivat käyttäytymisen syyksi ihmisten luottamuspulan. Myös myyntialue vaikutti asiakkaiden ostopäätöksiin.

Lifestyle

Värityskirja aikuiseen makuun – pelkkiä paljaita rintoja

Nettiaikakaudella kaikenlaiset painotuotteet ovat kärsineet inflaatiota, ja esimerkiksi monet alle kouluikäiset lapset ovat lähes unohtaneet vanhat kunnon värityskirjat. Aikuiset kuitenkin muistavat ne varmasti, ja nyt markkinoille onkin tullut aikuisille tarkoitettu värityskirja.

Kuva: Amazon
Kuva: Amazon

Kyseessä on Color My Boobs -niminen värityskirja, joka tarjoaa nimensä mukaisesti väritettäväksi ainoastaan kuvia, joissa tulee värittää naisten paljaat rinnat. Amazon-verkkokaupassa alle seitsemän dollarin hintaan myytävä kirja tarjoaa kuitenkin kaiken kokoisia ja näköisiä maitorauhasia – lähinnä miesten – väritettäväksi. Kuvissa seikkailevat niin cheerleaderit kuin opettajattaretkin.