Scifistä tuli totta: Mies ohjaa robottikättä ajatuksen voimalla

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Ajatuksen voimalla liikuteltavat robottiraajat ovat jo pitkään olleet vakiokalustoa scifi-elokuvissa ja -kirjoissa. Teknologian kehittymisen myötä ne saattavat olla pian arkipäivää.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

New Yorkissa sijaitsevan Buffalon yliopiston tutkijat ovat luoneet keinon, jolla lähes kuka tahansa pystyisi ohjailemaan robottikättä päähän asetettavan kypärän avulla. Keksintöä esitellään videolla, jossa koehenkilö on harjoitellut robottikäden käyttöä ajatuksensa voimalla suorittaakseen yksinkertaisia tehtäviä.

Videolla nähtävät yksikertaiset toimenpiteet ei ehkä vaikuta maailmaa mullistavalta, ja aivan vielä tuskin päästään ohjailemaan kerrostalon kokoisia jättiläisrobotteja ajatuksen voimalla. Tutkijat kuitenkin uskovat, että videolla esiteltävän kaltainen ihmisen ja koneen yhteistyö tulee muuttamaan esimerkiksi teollisuuden ja lääketieteen aloja.