Uutuus chilin ja alkoholin ystäville – chilikastikevodka lanseerattiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sriracha-chilikastike lukeutuu myös monien suomalaisten tulisen ruoan ystävien suosimiin mausteisiin. Huy Fong Foodsin valmistama ”kukkokastike” on tosin uhan alla, sillä Kalifornian Irwindalen asukkaat haluavat sulkea kaupungissa sijaitsevan tehtaan sen aiheuttamien hajuhaittojen vuoksi.

srirachavodka05122013

Mikäli Sriracha Hot Chili -kastikkeen tuotanto lopetetaan, voivat sen ystävät hukuttaa surunsa asiaankuuluvalla alkoholijuomalla. Phillips Distilling -panimo on nimittäin tuonut markkinoille UV Sriracha Vodkan. Tuote on juuri sitä, mihin sen nimikin viittaa: Sriracha-kastikkeen makuista vodkaa.

– UV Sriracha valmistetaan täysin luonnolliseista ainesosista. Se on tulista, pippurista ja tietenkin erittäin maukasta. Tulista, mutta ei liian tulista. Se tuo juuri sopivasti potkua cocktailiisi. Kokeile sitä Bloody Maryn kanssa tai jäillä, tuotteen lehdistötiedotteessa kuvaillaan.

Sriracha-kastikkeen tavoin vodka on maustettu chilillä, valkosipulilla ja erilaisilla maustekasviksilla. Chilin ystävien sietää toivoa, että UV Sriracha -vodkaa ilmestyisi vielä tulevaisuudessa myös kotoisten Alkojen hyllyille. Tällä tietoa juomaa ei nimittäin Suomessa myydä.