Metallinen käsiase tehtiin tulostimella – näin hyvin sillä kykeni ampumaan

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kolmiulotteisella tulostimella on tehty jo muovisia käsiaseita ja kiväärejä, ja niillä on suoritettu videoituja testiammuntoja. Nyt aseiden tulostinvalmistus astuu askeleen pidemmälle, sillä ensimmäinen metallinen 3D-printterin luomus näki päivänvalon.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

YouTubessa on video, jolla esitellään teksasilaisen Solid Concepts -yrityksen valmistama käsiase, joka on maailman ensimmäinen metallinen ja 3D-tulostimella valmistettu kappale. Videolla näytetään myös asella suoritetut testiammunnat.

3D-tulostiminen avulla luodaan virtuaalisia malleja fyysisiksi esineiksi erilaisista materiaaleista. Kolmiulotteinen tulostaminen on jo pitkään ollut arkipäivää ja internetissä on ladattavissa ilmaiseksi erilaisten esineiden tulostusohjeita ja valmiita koodeja. 3D-tulostimen saa ostettua kotiin alle tuhannella eurolla. Yhdysvaltalaiset virkamiehet suunnittelevat lakialoitetta printtiaseiden kieltämiseksi.