20 000 dominopalikkaa kaatui

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin kuinka Itävallassa tehtiin dominopalikoiden kaatamisen maailmanennätys, kun yhdellä kertaa kaatui peräti 100.000 palikkaa. Tätä pienemmätkin tempaukset ovat toki edelleen näyttäviä esityksiä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Dominoefektiksi kutsutaan ketjureaktiota, jossa esineet kaatuvat pitkässä jonossa toinen toisensa kumoten. Kyseistä temppua on kokeiltu julkisesti verkkovideoilla dominopalikoiden lisäksi muun muassa mehupurkeilla, cd-levyillä ja autonrenkailla.

Kaksi YouTube-käyttäjää on päättänyt yhdistää voimansa ja he loivat kolme kuukautta kestäneen projektin aikana kahdella eri mantereella kuvatun videon. Videolla nähdään vaikuttava dominoefetkiesitys, ja parempaa suoritusta saa hakea.

Video on koukuttava ja kiinnittää katsojansa. Keskeliäät rakennelmat ja kuviot lisäävät vain videon mielenkiintoisuutta entisestään. Videon toteuttaneiden Hevesh5:n ja Millionendollarboyn mukaan koosteessa kaatuu yhteensä yli 20.000 palikkaa.