BASE-hyppy pahasti pieleen – kuvattiin kolmella kameralla

Ohhoh! · Stara.fi

Yksi maailman vaarallisimmista harrastuksista lienee BASE-hyppääminen, eli laskuvarjohypyt kiinteältä alustalta, kuten torneista tai kukkuloilta. Nykyisin hyppääjillä on lähes aina mukana myös videokameroita, joten lajin parissa sattuneita onnettomuuksia päätyy usein verkkoon.

Nyt Vimeo-videopalvelussa on julkaistu poikkeuksellisen raju onnettomuus, jossa laskuvarjo ei auennut oikealla tavalla ja hyppääjä iskeytyi suurella nopeudella vuorenrinteeseen. Nopeasti edennyt tilanne ei enää parantunut, sillä kupu oli koko putoamisen ajan kohti rinnettä, eikä siten hidastanut putoamista niin paljon kuin olisi pitänyt.

Tapaus kovattiin kolmella eri kameralla, ja niistä koostettu video on julkaistu verkossa. Videon perusteella ei heti uskoisi, että mies selvisi tilanteesta yhdellä luunmurtumalla ja 11 tikillä.