Robotti yritti kävellä rojun päällä – ei mennyt suunnitelmien mukaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olemme aiemmin uutisoineet muun muassa Yhdysvaltojen armeijalle robotteja rakentavan Boston Dynamics -yhtiön tekeleistä. Viimeksi esittelimme Atlas-robotin, joka osaa ihmisen lailla kukea myös vaikeakulkuisessa maastossa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Atlas-robotin kykyä kulkea vaikeassa maastossa esitellään jälleen uudella videolla. Tällä kertaa esteiden yli tasapainotteleminen ei kuitenkaan suju aivan toivotulla tavalla, vaan Atlas horjahtaa maassa olevan lankun päältä. Ihmiskunnan ja robottien välistä sotaa pelkäävät voivat siis toistaiseksi huokaista helpotuksesta, ainakin niin kauan kuin ihmisillä on käytössään kakkosnelosia.

Robottiteknologian käyttö sotilastarkoituksissa ei ole enää pelkkää science fictionia, vaan jatkuvasti ajankohtaisempi puheenaihe. Esimerkiksi Yhdysvaltain armeijan käyttämät miehittämättömät, aseistetut lennokit ovat saaneet runsaasti kritiikkiä lukuisilta tahoilta. Atlas-robotin kehittänyt Boston Dynamics on aikaisemmin päässyt otsikoihin muun muassa pelottavalla BigDog-robotillaan.