Näin New Yorkissa: Turbaanipäinen supersankari partioi kaduilla – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sikhiläisyys on intialainen uskonto, jossa kannatetaan käytännönläheistä elämää ja ahkeraa työntekoa. Sikhi-miehet pukeutuvat turbaaniin, ja uskonnolla on maailmassa yli 23 miljoonaa kannattajaa. Yksi heistä on hieman erilaiseksi sikhiksi tunnustautuva Vishavjt Singh.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Newyorkilainen Singh pukeutuu nimittäin päivittäin Avengers-sarjakuvasta tutun supersankari Kapteeni Amerikan asuun. Miehen voi nähdä Manhattanin kaduilla esiintymässä, ja hän herättääkin suuresti hilpeyttä ja kummastelevia katseita – Kapteeni Amerikalla kun harvoin näkee sinistä turbaania päässä.

Hari Kondabolu päätti käydä haastattelemassa tätä intialaista uskontoa tunnustavaa supersankaria. Singh kertoo YouTube-videolla idean lähteneen alunperin Comic Con -tapahtumasta. Ihmiset kuitenkin pitävät häntä liian hintelänä supersankariksi. Onneksi Manhattanin kaltaisissa turistirysissä on totuttu näkemään myös muita valtavirrasta ja normeista poikkeavia sankareita.