Myrskykuva Tanskasta leviää verkossa – huikea mutta photoshopattu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa valokuvista voi tulla hyvinkin nopeasti maailmanlaajuisia ilmiöitä, kun ne lähteävät leviämään sosiaalisissa medioissa hyvinkin suurella nopeudella. Parhaillaan monet suomalaisetkin saavat ihmetellä poikkeuksellisen upeaa myrskykuvaa, jonka kerrotaan olevan peräisin Tanskasta.

myrskyparodia09122013

Kuvan yhteydessä kerrotaan, että se on ikuistettu harvinaisen rajun ja useita ihmishenkiä vaatineen Bodil-myrskyn yhteydessä, mutta väite ei pidä paikkaansa. Kyseessä on nimittäin harvinaisen taidokas kuvien yhdistelmä. Kuvan esittämä myrsky on nimittäin todellinen, mutta se kuvattiin Tanskan sijaan Yhdysvaltojen Montanassa 28. heinäkuuta 2010.

Verkossa leviävistä viraalikuvista ryhdytään usein tekemään erilaisia uusia parodioita tai meemejä, eikä tämäkään kuva ole selvinnyt ilman parodioita. Tanskan lisäksi myrskyyn on lisätty muun muassa koiria ja hiekkarantoja. Alkuperäisen myrskykuvan ikuistanut Hervey myy verkkosivuillaan näyttäviä valokuvia, joita voi ostamisen jälkeen esimerkiksi kehystää seinälle.