Tarjoilija kannatti väärää urheilujoukkuetta – jäi ilman tippiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa työskentelevät tarjoilijat elävät periaatteessa pelkästään juomarahojen avulla, koska heidän perustuntipalkkansa on usein vain hieman euroa tai kahta suurempi. Toisin sanoen tarjoilijoiden saama tippi riippuu ravintolan tarjoilemasta ruoasta, asiakaspalvelusta ja siten myös takaa paremman asiakkaasta huolehtimisen.

Tipin suuruus on yleensä 10 – 15 prosenttia loppulaskun summasta. Nyt eräs Auburnin jenkkifutisjoukkuetta kannattanut tarjoilija jäi ilman juomarahaa, koska hänen asiakkaansa oli kannattanut Auburnin arkkivihollisena pidettyä Alabaman jalkapallojoukkuetta. Toisen joukkueen kannattaja oli tehnyt mielipiteensä selväksi kuittia allekirjoittaessa.

Asiakas oli kirjoittanut kuittiin tipin kohdalle Roll Tide!, joka on Alabaman yliopiston urheilijoiden käyttämä kannatusslogan. Lisäksi kuittiin oli kirjoitettu: ”Älä kerro Alabaman kannattajalle olevasi ylpeä Auburnista!”. Asiakkaan käytös on herättänyt arvosteluja netissä, kun tarjoilijana työskennellyt mies julkaisi myöhemmin kuittikuvan Twitterissä.