Tulevaisuuden sormus on tässä! Toimii yhteen älypuhelimen kanssa

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vanhemmat ihmiset moittivat nuorempia kanssaeläjiään usein siitä, kun he viettävät aikaansa nenä puhelimen näytössä kiinni. Menipä ravintolaan, julkiseen kulkuneuvoon tai elokuvateatteriin, näprää lähes jokainen henkilö älypuhelintaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jotta ihmisen ei enää tarvitsisi ottaa puhelinta erikseen ulos taskusta, on kehitteillä Smarty Ring -niminen älysormus, joka kertoo puhelimen toiminnot reaaliaikaisesti. Älykoru ilmoittaa puheluista, tekstiviesteistä ja sosiaalisen median tapahtumista sormuksen pienellä näytöllä. Ennen vanhaan riitti, kun puhelin ilmoitti näistä tapahtumista merkkiäänellä, ja luurin joutui kaivamaan taskustaan esille – silloin harvoin, kun laite ei ollut jo valmiina kädessä.

Perusilmoitusten lisäksi vedenkestävä kirurgin teräksestä valmistettu sormus ilmoittaa kellonajan ja toimii herätyskellona. Sormusta on tarkoitus valmistaa useissa eri väreissä ja molemmille sukupuolille sopivana mallina. Smarty Ring hakee rahoitusta Indiegogo-sivuston kautta, mutta on vielä kaukana 40.000 dollarin tavoitteestaan.