Presidentti Obamalta kiellettiin iPhone – ei ole tarpeeksi turvallinen

Digi · Stara.fi

Syksyn aikana on paljastunut, että Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu NSA:lla on pääsy lähes jokaisen matkapuhelimen paikkatietoon maailmassa samoin kuin valtaosan dataan muun muassa pilvipalveluissa. NSA on myös vakoillut lukuisten valtiopäämiesten puhelimia.

Nyt uutistoimisto Reuters on paljastanut, että Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama ei saa käyttää Applen iPhone-älypuhelinta, koska iPhonen tietoturva ei ole Salaisen palvelun mukaan tarpeeksi hyvällä tasolla. Toisin sanoen tiedustelupalvelulla voi olla vapaa pääsy kaikkien Applen puhelinten tietoihin.

Aiemmin presidentti on kuitenkin kuvattu käyttämässä muun muassa Applen kannettavaa tietokonetta ja iPadia. Vielä ei ole tietoa onko niiden tietoturva tarpeeksi riittävällä tasolla. Älypuhelimena presidentti käyttää Blackberryä, kuten myös agentit. Reutersin paljastuksen mukaan presidentin oman sähköpostiosoitteen tietää vain kymmenen henkilöä.