Mullistava keksintö! Autojen tankkaus käsin jäämässä historiaan

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Stara.fi

Autojen tankkaus on usein melko ärsyttävä toimenpide useastakin syystä. Ensinnäkin bensan törkeän kallis hinta korpeaa monen mieltä, mutta myös esimerkiksi talvipakkasella se ei ole kovin mukava tehtävä. Stereotypian mukaan tankaus on erityisen haasteellista naisille.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Ruotsissa on kehitetty laite, joka tulee mahdollisesti mullistamaan tankkauksen ja jättämään käsin tankkaamisen historiaan. The Fuelmatics Automatic Refueling System -niminen robotti osaa nimittäin tankata lähes auton kuin auton automaattisesti itse ilman ihmisen apua. Robotti löytää tankin kameransa avulla ja avaa tankin kannen imukupilla.

Ruotsalaisen Fuelmaticsin ja yhdysvaltalaisen Husky Corporationin keksintö on tarkoitus sijoittaa tulevaisuudessa bensa-asemien sijaan tien sivuun. Varsinaiset huoltoasemat ovat kadonneet jo parikymmentä vuotta sitten, joten muutos ei olisi enää kovin merkittävä. Varsinainen tankkaaminen onnistuu soittamalla laitteen numeroon, minkä jälkeen autoilija maksaa tankkauksen puhelimellaan.