Kasvatus pielessä? 5-vuotias lihoi 64-kiloiseksi – huostaanotettiin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vanhemmat kantavat lapsestaan monella tavalla jatkuvaa vastuuta. Esimerkiksi tenavan ruokailu tulisi suorittaa siten, ettei lapsi liho ylenmäärin syömisistään. Joskus kuitenkin tapahtuu niin, ettei vanhempi osaa antaa jälkikasvulleen asianmukaista ravintoa.

Nyt The Sunday Times -lehti uutisoi tapauksesta, jossa eräs viisivuotias tyttölapsi jouduttiin ottamaan huostaan, koska hän oli lihonut 64-kiloiseksi. Keskimäärin viisivuotias lapsi painaa noin 17 – 21 kiloa, joten tapauksen tenavan paino oli lähes kolminkertainen normaalilukemiin nähden.

Child Growth -järjestön edustajan Tam Fryn mukaan lapsi oli alkanut kerryttää painoa yksivuotiaasta lähtien. Hänet otettiin huostaan jo vuoden 2012 elokuussa. Tänä aikana lapsen tilanne on saatu tasapainotettua ja tämän painokin on pudonnut 50 kiloon, vaikka se on edelleen huimasti liikaa ikään nähden.