Hobitti teki suomalaista elokuvahistoriaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Peter Jacksonin Hobitti-elokuvatrilogian toinen osa Hobitti – Smaugin autioittama maa on tehnyt Suomen kaikkien aikojen suurimman viiden päivän avaustuloksen. Elokuva takoi ensimmäisenä viitenä päivänä yhteensä 1,615 miljoonaa euron avaustuloksen.

Tähän asti James Bond -elokuva 007 Skyfall on pitänyt ennätystä hallussaan 1,597 miljoonan euron avaustuloksella.

J.R.R. Tolkienin klassikkoteokseen perustuvan elokuvatrilogian toisessa osassa Bilbo Reppulin seikkailut Gandalfin, 12 kääpiön ja heidän johtajansa Thorin Tammikilven kanssa jatkuvat seurueen selvittyä odottamattoman matkansa jännittävästä alusta. Retkikunta jatkaa taivaltaan itää kohti ja tapaa matkan varrella esimerkiksi nahanvaihtaja Beornin ja lauman jättiläismäisiä hämähäkkejä.