Koirat voivat jatkossa pestä pyykit – osaavat käyttää pesukonetta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koira on ihmisen paras ystävä. Vanha sanonta pitää nykyisin paikkansa monin eri tavoin, sillä lukemattomat ihmiset saavat lemmikkikoirilta apua päivittäisessä elämässä. Viranomaisten ja sokeiden ihmisten lisäksi jatkossa myös esimerkiksi vanhukset voivat saada oman kodinhoitajakoiransa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Brittiyritys MD JMT Services on nyt kehittänyt Woof to Wash -pyykkikoneen, jota koirakin voi käyttää tehokkaasti. Koira osaa täyttää ja tyhjätä koneen sekä tietenkin myös käynnistää pesuohjelman.

Laitteesta suunnitellaan tulevaisuuden apua ihmisille, jotka tarvitsevat apua kotonaan. Yritys on jo kouluttanut opaskoiria käyttämään pyykkikonetta, joka kuitenkin ajaa jokaisella pesukerralla saman 40-asteen pesuohjelman. Koirat kun eivät ainakaan vielä osaa lukea pesuohjeita.