Älä ajattele – toimi! Näin elät intohimoista elämää täysillä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suuret elämän rakastajat ovat kautta aikain sanoneet, ettei elämä ilman intohimoa ole mitään. Kyse ei ole pelkästä kupeita korventavasta halusta petikumppania kohtaan, vaan syvästä tarpeesta kokea elämä sellaisenaan ja nauttia siitä täysillä. Intohimo on energisoiva yhdistelmä tunteita ja suoraa toimintaa.

Ei riitä, että pelkästään tuntee syviä tunteita asioita kohtaan – tunteista käsin on myös toimittava. Joskus se tarkoittaa sitä, että tulee avata suu ja puhua oikeina pitämiensä asioiden puolesta. Esimerkiksi ilman Jasper Pääkkösen intohimoa suomalaista kalastusta ja luonnonsuojelua kohtaan aiheet eivät olisi ehkä saaneet niin paljon huomiota mediassa. Omistautunut toiminta takasi sen, että viesti on kulkenut ihmisille ja lohikeskustelu jatkuu edelleen.

Jokaisella ihmisellä on intohimon aiheita, mutta mikäli henkilö ei ole koskaan kunnolla katsellut itseään peiliin, niitä voi olla kertarykäyksellä vaikea tunnistaa. Elite Dailyn mukaan tie itsetuntemukseen alkaa niiden asioiden tunnistamisella, mitä ihminen todella rakastaa. Joku voi esimerkiksi kokea halua tuoda tärkeitä asioita, ihmisiä ja aihepiirejä ihmisten eteen, ja jonain päivänä maailma tuntee hänet Oprah Winfreyn kaltaisena mediavaikuttajana.

Ihmiset tekevät liian usein asioita vain velvollisuuksien takia. Elämästä voi kuitenkin nauttia jokaisessa hetkessä ilman, että odottaa suorittamisesta kerättyjä palkintoja. Usein intohimon toteuttaminen ja siitä käsin eläminen johtaa ennemmin tai myöhemmin menestystarinaan. Tuolloin kuitenkin syy on oikea – koska ihminen on koko ajan tehnyt sitä, mitä on eniten rakastanut.

Matka on ollut ilon ja nautinnon aihe, ja ohikiitävä hetki menestyksen valokeilassa on vain osa sitä. Intohimolla elävälle maailma on auki ja sen mahdollisuudet odottavat runsaina nippuina vielä tuntemattomassa tulevaisuudessa. Samanhenkisten ihmisten kokoontuessa yhteen tapahtuu usein ihmeitä – yhtäkkiä yhdistäviä linkkejä löydetään ja ihmiset osaavat johdattaa uusien yhteistyökumppaneiden luokse. Keskusteluista syntyy maailmaa muuttavia ideoita.

Jos tämä kuulostaa liian uskomattomalta ollakseen totta, niin voi miettiä Steve Jobsin, Michael Jacksonin, Äiti Teresan ja kenen tahansa suuren persoonan elämää. Henkilön, joka on onnistunut jättämään puumerkkinsä maailmaan. Kukaan heistä ei onnistunut yhdessä yössä nousemaan asemaansa. Elämäkertoja lukemalla voi oivaltaa, että kyse oli koko elämän mittaisesta matkasta, jota määritti riippumattomuus normeista, rohkeus ja rakkaus omaan intohimoon.

Riskit, tappiot ja voitot eivät tuossa kokonaisuudessa ole kuin suuren kudelman osia. Jokaisen epäonnistumisensä myötä he palasivat entistä vahvempina ja antoivat lopulta työllään suurelle yleisölle jotain, mikä on kantanut perintönä kuolemankin jälkeen. Eikä edes poismeno ole ollut viimeinen askel, sillä nämä tarinat inspiroivat yhä ketä tahansa, joka aprikoi sitä, uskaltaisiko lähteä elämään unelmiensa elämää tässä hetkessä. Vastaus on kyllä.