”Yhdyntä ei tarkoita neitsyyden menettämistä”

Lifestyle · Stara.fi

Kerroimme äskettäin tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvisi, että yksi 200 raskaana olevasta väittää tulleensa raskaaksi ilman seksiä ja olevansa edelleen neitsyt. British Medical Journal kertoo myös toisen hämmentävän uskomuksen miehen ja naisen välisestä seksistä.

Samassa tutkimuksessa nimittäin selvisi, että kanadalaisista opiskelijoista vain 90 prosenttia piti miehen ja naisen perinteistä yhdyntää seksinä. Siis sitä, että penis on vaginassa ja tuottaa orgasmin. Toisin sanoen 10 prosenttia vastanneista ei pidä yhdyntää seksinä ja pitää itseään vielä aktin jälkeen neitsyenä.

Historioitsija Hanne Blank kommentoi yllättävää tulosta Virgin: The Untouched History -kirjassaan, jossa hän toteaa, ettei neitsyydelle löydy historiasta tieteellistä määritelmää. Siksi jotkut ihmiset voivat ajatella, että yhdyntää ”ei lasketa” seksiksi monista eri syistä. Tällaisia syitä ovat muun muassa, että pari ei rakastanut toisiaan, yhdyntä keskeytettiin tai että yhdyntä kesti vain 30 sekunnin ajan. Tällaiset harhaluulot ovat todennäköisesti syynä siihen, että joka 200. raskaana oleva väittää olevansa yhä neitsyt.