Dennis Rodman palaa Pohjois-Koreaan – uskomaton suunnitelma vireillä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Koripalloilija Dennis Rodman on viime aikoina päätynyt uutisoinnin kohteeksi, koska hän on hyvissä väleissä Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong Unin kanssa. Mies vieraili taannoin maassa eräänlaisen urheiludiplomaatin roolissa, ja kehui tämän jälkeen valtion päämiestä ystäväkseen.

Nyt Dennis Rodmanin kerrotaan jälleen palanneen Pohjois-Koreaan. Tällä kertaa hän paitsi hengailee parhaan kaverinsa Kim Jong Unin kanssa, myös valmentaa maan omaa koripallojoukkuetta. Koripallotähti ei aio kommentoida julkisesti sitä, miten diktaattorin uutisoitiin äskettäin teloituttaneen tätinsä miehen huhutun vallankaappausuhan vuoksi.

– En voi kontrolloida, mitä he tekevät hallituksensa kanssa. En voi kontrolloida sitä, mitä he sanovat tai tekevät maassaan. Menen sinne urheiluhenkilönä ja toivon, että voin avata ovia muillekin ihmisille, kommentoi tähti AP-uutistoimistolle.

Suunnitelma on tuoda tulevaisuudessa 12 eläköitynyttä NBA-pelaajaa perheineen Pohjois-Koreaan pelaamaan näytösluonteinen ottelu Rodmanin luotsaamaa tiimiä vastaan. Ottelu aiotaan pitää tammikuun alussa Kim Jong Unin syntymäpäivien aikaan.

Dennis Rodman väitti taannoin ABC-kanavan haastattelussa Kim Jong Unin haluavan vain, että Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ”soittaisi tälle”. Urheilutähden mukaan rauha valtioiden välillä olisi mahdollista, sillä sekä Kim Jong Un että presidentti Obama rakastavat koripalloa. Rodman sivuutti haastattelija George Stephanopoulousin kysymykset esimerkiksi Pohjois-Korean vankileireistä väittäen, että Yhdysvaltain hallitus kohtelee kansalaisiaan samalla tavalla.