Pelottava lasikoppi 4 kilometrin korkeudessa – ei korkeanpaikankammoisille

Matkailu · Stara.fi

Monet ihmiset kärsivät korkeanpaikankammosta, ja silloin ei kannata ottaa riskiä pelottavista maisemista. Ellei sitten halua tietoisesti siedättää itseään. Nyt sellaiseen on oivallinen mahdollisuus Ranskan Alpeilla, Mont Blancilla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Chamonixin alueella sijaitsevan Euroopan korkeimmalle vuorelle on rakennettu nimittäin kokonaan lasista rakennettu koppi, jossa ihminen tuntee leijailevansa ilmassa. Kopin korkeus tuo kokemukseen oman fyysisen lisänsä, sillä lähes neljän kilometrin korkeudessa hapen määrä on liian alhainen pitkäaikaiseen oleskeluun ja vartalo reagoi siihen monin tavoin.

Kävijää voi alkaa esimerkiksi huimata ja hänellä voi ilmetä lieviä rintakipuja. Pienimmästäkin ponnistuksesta hengästyminen on myös hyvin yleistä. Tarkalleen lasikopin korkeus on 3.842 metriä merenpinnasta.