Yllättävä apu jouluähkyyn – löytyy vihanneshyllystä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Parsakaali on kasvi, joka jakaa ihmisten mielipiteet kukkakaalin tavoin kahteen kastiin – joko siitä tykätään tai sitten sitä inhotaan. Parsakaalia on käytetty ruoanlaitossa kautta aikojen, ja sitä ei kannata unohtaa myöskään joulupyödästä.

Jouluna on vaara, että ihmiset syövät itsensä ähkyyn. Apua voi löytyä yllättävän helposti muun muassa parsakaalista, sillä kasvissa olevat ainesosat edistävät aineenvaihduntaa ja vähentävät veren rasvahappoja. American Journal of Clinical Nutrition -nimisessä julkaisussa kerrottiin, että parsakaalista löytyy apua kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tuore parsakaali sisältää myös runsaasti vitamiineja ja ravintokuituja. Lisäksi vihreästä herkusta on suunnattomasti apua painonhallinnassa, ja se vähentää ominaisuuksillaan riskiä sairastua liikalihavuuteen, kakkostyypin diabetekseen, sydän- ja verisuonisairauksiin tai joihinkin syöpiin.