Historiallinen sääilmiö Lähi-Idässä – tältä näytti viimeksi 120 vuotta sitten

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet lähi-idän valtioiden asukkaat pääsivät viime viikolla kokemaan meille varsin suomalaisille tuttuja sää-olosuhteita. Muun muassa Egyptiä, Libanonia ja Syyriaa koetteli pahin lumimyräkkä vuosikymmeniin, peittäen esimerkiksi Kairon ja Jerusalemin valkoisen peitteen alle.

Lukuisat paikalliset innostuivat ottamaan kuvia yllättävästä sääilmiöstä, ja jakaneet otoksiaan Instagramin kaltaisissa palveluissa. Kuvat lumen peittämistä pyramideista ovat varsin hämmästyttävää katsottavaa.

Nyt nettikuvien parhaimmistoa on koottu yhteen. Osa otoksista on tosin sen näköisiä, kuin ne olisi voitu kuvata vaikkapa Tampereen keskustan tuntumasta minä tahansa tammikuisena talvipäivänä. Edellisen kerran esimerkiksi Kairon pyramideilla satoi lunta 120 vuotta sitten.