Jäätiköstä irtosi valtava lohkare – kuvausryhmän henki hiuskarvan varassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa on nähty muutamia videoita, joissa on saatu ihastella suurten jäälohkareiden irtoamista jäätiköistä joskus hyvinkin läheltä. Harva kuvausryhmä on joutunut kuitenkaan niin lähelle hengenvaaraa kuin BBC-kanavan Incredible Journeys -ohjelman kuvausryhmä taannoin.

Kuva: Youtube
Kuva: Youtube

Toimittaja Steve Leonard ja jäätikköasiantuntija Jason Roberts olivat veneilemässä aivan liian lähellä jäätikön reunaa, kun veneen moottori sammui. Moottori käynnistyi uudelleen piinaavien sekuntien jälkeen vain muutama sekunti ennen pientä jääputousta.

Pidempi vika ja huonompi sijainti olisivat kuitenkin vieneet miesten hengen, sillä vain hetkeä myöhemmin jäätiköstä irtosi valtava lohkare, josta sinkoili jääkimpaleita myös veneellä täyttä vauhtia pakoon kiitäneiden miesten niskaan. Ehkä he ovat jatkossa varovaisempia.