Suvi Teräsniska ensimmäisistä keikoistaan: ”Seisoin kuin hiilihangon niellyt”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomen suosituimpiin naisartisteihin jo vuosia lukeutunut Suvi Teräsniska oli vielä lukiolainen alkaessaan työstää ensimmäistä Särkyneiden sydänten tie -levyään. Vuosi oli 2008 ja läpimurtosingle Hento Kuiskaus, jonka jälkeen radiohitit ovat seuranneet toisiaan.

Matka Yö-yhtyeen kanssa sai jatkoa tänä keväänä julkaistun Hän tanssi kanssa enkeleiden -tribuuttialbumin myötä, joka myi reilussa viikossa platinaa. Teräsniska kertoi Staran haasatattelussa, että Lindholmilla on ollut suuri vaikutus hänen elämäänsä.

– Meistä on tullut näiden vuosien aikana todella hyviä ystäviä. Hän on mun oppi-isä ja esikuva. Ei tosin laulajana, vaan enemmänkin tulkitsijana. Persoona ja karisma on kohdallaan. Teknisesti lahjakkain laulaja Olli ei ole, ja tietää sen itsekin, Suvi pohti lämpimään sävyyn.

– Hän näyttänyt mulle, mitä viihdetaiteilijan työ on, ja miten tuo homma hoidetaan. Olen hänen kauttaan nähnyt, miten esiintyjä on lavalla ja kuinka ottaa yleisönsä ja kuinka polvillaan ne naiset on siellä. Suurin piirtein alkkareita lentää! Se on ihailtavaa, että hän saa ihmisissä aikaan tuollaisia reaktioita.

– Kun sain oman bändin ja aloitin keikkailun, seisoin lavalla kuin hiilihangon niellyt. En uskaltanut liikkua ja pidin mikkiä koko ajan ständissä. Oli tosi iso kynnys lähteä vapautumaan siitä. Mun piti käydä sitä täällä, Suvi osoittaa päätään.