Apua kehitysmaihin: Hyppynaru tuottaa ja varastoi sähköä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähkön saaminen on monin paikoin hankalaa esimerkiksi kehitysmaissa. Ongelmaan on pyritty kehittämään tuhansia erilaisia ratkaisuja, joista tuorein on kytketty lasten runsaasti käyttämään hyppynaruun. Siinä lasten suosikkileikki saadaan todelliseen hyötykäyttöön.

soccket18062012

Kyseessä on newyorkilainen Uncharted Play -yhtiö, joka on aiemmin kehittänyt samaan tarkoitukseen muun muassa energiaan kehittävän ja varastoivan jalkapallon Soccetin. Nyt vuorossa on siis toinen suosittu harrastus. Yhtiön kehittämä hyppynaru saa aikaan sähkövirtaa jokaisella pyöräytyksellä, ja energia myös varastoidaan hyppynarun kädensijaan.

Kuva: Uncharted Play
Kuva: Uncharted Play

Betavaiheessa tällä hetkellä olevaa tuotetta on tähän mennessä valmistettu 100 kappaleen testierä. Niistä jokaisessa on kädensijassa pieni dynamo, joka muuttaa pyörityksen sähkövirraksi. Leikin loppuessa hyppynarun voi yhdistää pieniin elektronisiin laitteisiin, kuten kännyköihin tai led-valoihin. Toistaiseksi yhden hyppynarun hinta on 129 dollaria.