Susan Boylen veli kiristi jättisumman – uhkasi itsemurhalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen Susan Boyle nousi aikoinaan kertaheitolla kotimaansa suosituksi kultakurkuksi tultuaan toiseksi Talent-kilpailussa. Upeaääninen nainen joutui kuitenkin hiljattain oman veljensä kiristyksen kohteeksi karulla tavalla.

Kuuluisat ja rikkaat ihmiset joutuvat valitettavan usein hyväksikäytön kohteeksi. Joskus jopa omat sukulaiset pyrkivät hyötymään törkeästi menestyneen ihmisen siivellä. Susan Boylen suku on raivoissaan hänen vanhemman veljensä käytöksen takia.

59-vuotias Gerry Boyle oli mennyt Susanin luokse Yhdysvaltoihin ja sanonut naiselle tappavansa itsensä, ellei laulaja anna hänelle 50.000 puntaa, eli noin 60.000 euroa. Miehen suunnitelmissa oli muuttaa summalla Edinburghissa sijaitseva vanha elokuvateatteri suosituksi konserttipaikaksi.

Susanin sukulaiset syyttävät liikemies Gerryä kiristämisestä. The Sunin tavoittama Gerry kiisti syytteet jyrkästi. Susanin tiedottaja kuitenkin myönsi laulajan maksaneen itsemurhauhkausten pelossa suuren summan rahaa veljensä tilille.

Äsken Susan Boyle avautui suurelle yleisölle yliluonnollisista kokemuksistaan. Harva tietää, että naisen Bridget-äiti kuoli juuri ennen hänen suurta menestystään. 52-vuotias Boyle kertoi aistivansa äitinsä hengen rinnallaan joka päivä. Hänellä myös diagnosoitiin viime vuonna Aspergerin oireyhtymä. Laulajan mukaansa se on ollut kuitenkin siunaus, koska diagnoosin ansiosta ihmiset ymmärtävät paremmin hänen käytöstään.