Suvi Teräsniska: ”20 tyttöä odotti kotiovella nimmarivihkot kädessä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomeen on viime vuosina rantautunut monia uusia televisio-ohjelmia, jotka suoltavat uusia poptähtiä markkinoille kuin liukuhihnalta. Aivan oma genrensä ovat artistit, jotka eivät ole nousseet tähdiksi televisiokilpailuista, vaan hitaasti ja rauhallisesti.

Eräs heistä on Suvi Teräsniska, jonka julkisuuspyöritys ei alkanut yhdessä yössä.

– Julkisuuteen siirtyminen tapahtui silloin hissunkissun. En voittanut mitään kilpailua ja ollut sen jälkeen joka lehden kannessa. Tein ensimmäisen biisin 2007, eikä siitä tullut hittiä. Samoin kävi toiselle kappaleelle. Seuraavana keväänä alettiin tehdä levyä ja sieltä nousi Hento Kuiskaus. Siitä se vasta lähti pikku hiljaa. Sen jälkeen tuli Jonnen biisi Jos menet pois, Suvi Teräsniska kertoi Staran haastattelussa.

– Kuorosota oli viimeinen niitti, joka pyöräytti aika ison rataksen liikkeelle. Keikat alkoivat olla loppuunmyytyjä ja mua revittiin joka paikkaan. Muistan sen, kun Kuorosota päättyi juuri ennen joulua. Se oli älytöntä. Palasin kotiin ja siellä oli 20 tyttöä nimmarivihkot kädessään. Yksi oli kuullut, missä asun, niin sen jälkeen koko vieressä oleva ala-aste tiesi sen.

– Se oli tosi hassua. Esimerkiksi Antti Tuiski koki tuon heti uransa alkuvaiheessa Idolsista lähtien. Hänet lyötiin heti framille, ja hän oli nimenomaan pienten lasten ja nuorten tyttöjen suosikki. Olen omalla musiikillani purrut enemmän aikuisempaan väestöön, niin oli todella yllättävää, että tuollainen Kuorosota sai kaikenikäiset ihmiset liikenteeseen, toteaa Suvi Teräsniska, ja jatkaa aiheesta mietteliäänä.