Suvi Teräsniska kulissien takaisesta elämästä: ”Pyöritän kuuden hengen bändiä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Artistit ovat usein suurelle yleisölle vain televisiossa, levyillä ja keikkalavoilla esiintyviä henkilöitä. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että suuri osa suomalaisista esiintyjistä on kulissien takana myös yrittäjä, joka pyörittää usein suurtakin palettia.

Eräs heistä on suuresta suosiosta nauttiva Suvi Teräsniska, joka on nuoresta iästään huolimatta kuuden hengen yhtyeensä työnantaja, kirjanpitäjä ja paljon muuta. Ikätovereidensa juhliessa opiskelijabileissä Suvi pohtii pankkilainoja ja kirjanpitoa.

– Mulle on aika monet tutut ja ystävät sanoneet, että vaikutan vanhemmalta kuin mitä olen. Eräs minua 18 vuotta vanhempi ystävättäreni on sanonut, että olen ihan syntynyt vanhana – hyvässä mielessä. Tietynlainen ikäkypsyys minussa on. Osasyy varmasti on sillä, millaiseen ryöpytykseen olen nuorena joutunut. Harteillani on ollut vastuuta, Suvi Teräsniska kertoi Staran haastattelussa.

– Pyöritän kuuden hengen bändiä ja olen heille työnantaja. Mulla on oma firma, ja teen sen kirjanpidon. Mun pitää huolehtia monista asioista, että majoitukset ja aikataulut on kunnossa ja kaikilla on ruokaa. Haluan olla koko ajan kartalla siitä, minne olen menossa keikoille. Soittelen paljon ohjelmatoimistoihin ja kyselen, millaisia tapahtumia on tulossa.

– Kannan vastuuni, ja se on varmaan minua kasvattanut. Moni muu mun ikäinen on vielä jossain tenttikirja kädessä ja elää opiskelijaelämää. On siinäkin omat stressinsä, mutta kyllä ainakin minun kaverit viettävät huolettomia haalaribileitä kaupungilla harva se viikonloppu. On aivan eri asia kasvaa aikuiseksi julkisuudessa.

– En ollut koskaan teini-ikäisenä mikään hankala nuori, olin tosi kiltti. En tosin tiedä, olenko aikuinen vieläkään. Tietyissä asioissa en! Se on antanut perspektiiviä, kun on joutunut hakemaan useampia pankkilainoja ja joutunut käsittelemään sellaisia asioita, joita monet ikäiseni käsittelevät vasta työelämään päästyään.