Merihevoset ovat kylmähermoisia tappajia – mikroskooppivideo paljasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkkaisesti trooppisissa vesissä kulkevat merihevoset ovat kiehtoneet ihmisiä kautta aikojen. Minikokoisilta lohikäärmeiltä näyttävät kalat mielletään yleensä vaarattomiksi uiskentelijoiksi, jotka eivät tee pahaa kärpäsellekään.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jos ihmisen täytyisi mainita merten julmin ja tehokkain peto, ei merihevonen välttämättä nouse ensimmäisenä listalle. Merihevosen ravintona olevat hankajalkaiset saattavat olla kuitenkin asiasta eri mieltä.

Brad J. Gemmell on Teksasin yliopiston merentutkimuslaitoksen tutkija, ja hänen mukaansa merihevoset ovat kylmähermoisia tappajia. Hän kirjoitti aiheesta artikkelin Nature Communications -julkaisussa, ja väittää, että hitaat merihevoset ovat loistavia hiipijöitä ja ne yllättävät saaliinsa salamannopeasti. Peräti 90 prosenttia merihevosten suorittamista hyökkäyksistä onnistuu, joten tämä tekee niistä merten vaarallisimpia eläimiä.