Mullistava keksintö! Autojen tuulilasinpyyhkimet historiaan

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Varsinkin Suomessa autojen tuulilasinpyyhkimet ovat ahkerassa käytössä, ja erityisesti tänä vuonna niitä on tarvinnut päivittäin myös jouluna. Taannoin Gumball 3000 -autot joutuivat Suomessa ongelmiin, koska niissä ei ollut tuulilasinpyyhkimiä. Pian tilanne voi olla toinen.

Uusi keksintö voi nimittäin jättää tuulilasinpyyhkimet historiaan. Formuloista paremmin tunnettu McLarenin autoyhtiö on nimittäin kehittänyt uudenlaisen tavan saada näkyvyyttä häiritsevät vesipisarat pois tuulilasilta ilman pyyhkijöitä.

Asiasta uutisoineen The Sunday Times -lehden haastatteleman McLarenin suunnittelujohtaja Frank Stephensonin mukaan yhtiö on valjastanut avukseen ääniaallot, joiden avulla ikkunalla olevat vesipisarat saadaan liikkeelle. Tähän saakka hieman vastaavaa teknologiaa on käytetty vain sotilaslentokoneissa. Lehden mukaan ääniaallot puhdistavat ikkunan veden lisäksi myös liasta.

Uusi teknologia voi olla käytössä kuluttajille myytävissä autoissa jo muutaman vuoden sisällä. Ongelmaksi voi muodostua Yhdysvaltojen tieliikennelaki, jonka mukaan autossa täytyy olla moottorikäyttöinen tuulilasinpyyhin, jossa on vähintään kaksi eri nopeutta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.