Aina vain pahenee! NSA asentanut vakoilusovelluksia nettiostoksiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2013 suurin skandaali on ollut paljastus yhdysvaltalaisen NSA-tiedustelupalvelun toiminnasta, sillä organisaatio vakoilee päivittäin valtavaa määrää ihmisiä ympäri maailmaa. Sillä on vapaa pääsy muun muassa Facebookin, Microsoftin, Googlen ja Dropboxin tietoihin sekä esimerkiksi Applen iCloudiin ja iPhone-puhelimien tietoihin.

Skandaali on paisunut paisumistaan, ja tuorein käänne menee jo melko pitkälle. Saksalainen Spiegel-lehti paljasti tänään, että NSA on asentanut vakoilua varten sovelluksia verkkokaupoista ostettuun tietotekniikkaan.

NSA-vakoiluorganisaation TAO-divisioonan tehtävänä on asentaa niin sanottuja takaovia elektronisiin laitteisiin. Lehden mukaan NSA:n vakoilusovelluksia on mukana Samsungin, Western Digitalin, Seagaten ja Maxtorin laitteissa, Juniper Networksin palomuureissa sekä Ciscon, Dellin ja Huawein verkkojärjestelmissä.

Lisäksi TAO on pysäyttänyt postissa asiakkaalle matkalla olleita ostoksia asentaakseen niihin vakoilun mahdollistavia sovelluksia. Spiegel-lehden tiedoista ei selviä ovatko valmistajat olleet tietoisia NSA:n toimista vai eivät. Vakoojat ovat voineet esimerkiksi katsella ihmisten tietokoneiden näyttöjä reaaliajassa.