Vuoden tuottoisimmat elokuvan listattiin – jatko-osat yllättäen menestyksiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2013 aikana teattereissa nähtiin jälleen lukuisia suuria elokuvatapauksia. Useimmat odotetuista ensi-illoista olivat jatko-osia, joka selviää myös eniten kansainvälisesti rahaa tuottaneiden elokuvien listalta.

Selkeästi eniten rahaa vuonna 2013 kerännyt ensi-iltaelokuva oli Box Office Mojon mukaan Iron Man 3. Elokuva tuotti 1,2 miljardia dollaria, eli yli 881 miljoonaa euroa. Toiselle sijalle päätyi animaatioelokuva Itse Ilkimys 2, kun taas kolmanneksi sijoittui vauhdin maailmaan sijoittuva Fast & Furious 6.

Kärkikolmikon jalkoihin jäivät esimerkiksi neljänneksi päätynyt Nälkäpeli: Vihan Liekit ja Monsterit-yliopisto viidennellä sijalla. Kuudenneksi päätyi Man of Steel, listan ensimmäinen elokuva joka ei ollut jatko-osa. Seitsemänneksi tullut Gravity-elokuva on puolestaan listan ensimmäinen, joka ei perustunut ennestään luotuihin hahmoihin.