NASA raivostui Beyoncen tempauksesta – traaginen äänite luvattomasti levyllä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Varsinkin hiphop-musiikissa aikaisempien äänitteinen samplaaminen, eli lainaaminen, on enemmän sääntö kuin poikkeus. Alalla nähdään vuosittain valtava määrä riitoja luvattomasti kopioitujen kappaleiden ja äänitteiden takia. Nyt NASA on raivostunut Beyoncelle mauttomasta teosta.

Beyonce julkaisi äskettäin täysin yllättäen uuden albuminsa, joka on osoittautunut suureksi menestykseksi. Kaikki eivät kuitenkaan levystä pidä, ja nyt Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on ryhtynyt toimenpiteisiin laulajaa vastaan. Beyonce käyttää levynsä XO-kappaleessa nimittäin luvattomasti tallennetta, joka on peräisin vuonna 1986 tapahtuneesta traagisesta Challenger-avaruussukkulan onnettomuudesta.

Beyoncen kappaleessa kuullaan kuinka NASA:n tiedottaja Steve Nesbitt kertoo lennonjohtajien tutkivan tarkasti tapahtunutta ja että kyseessä näyttää olevan valtava vika sukkulassa. Luvatonta lainausta käytetään heti kappaleen alussa.

NASA on ilmoittanut, että sen mukaan äänitteen käyttäminen on asiatonta ja Beyoncea on vaadittu poistamaan luvaton äänite kappaleesta. Onnettomuudessa kuolivat kaikki sukkulan seitsemän astronauttia. Beyonce on julkaissut asiasta tiedotteen, jossa hän kertoi äänitteen olevan mukana kappaleessa kunnianosoituksena Challengerin miehistölle.