Kuin aikakone! Pariisilainen asunto oli koskemattomana vuodesta 1942

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ajoittain eri maista löytyy yksityisasuntoja, jotka ovat olleet jopa parikymmentä vuotta. Nyt eräs pariisilainen asunto on pannut melkoisen paljon paremmaksi, sillä se on ollut koskemattomana vuodesta 1942 saakka. Asunto on siis yhä täsmälleen samassa kunnossa kuin se oli asukkaan poistuessa.

Kuva: BelleBlog
Kuva: BelleBlog

Näyttelijä ja seurapiirikaunotar Madame de Florian lähti Pariisin keskustassa sijaitsevasta kodistaan Etelä-Ranskaan pakoon Toista maailmansotaa. Hän jätti kaiken taakseen, sillä valtaosa omaisuudesta jäi kotiin. Silti Madame de Florian ei enää koskaan palannut. Hän kuitenkin maksoi asunnostaan vuokraa koko loppuelämänsä ajan, joten kukaan ei mennyt asuntoon.

Taannoin Madame de Florian kuoli 91-vuotiaana, ja asunto vuokrattiin uudelle asiakkaalle. Yllätys olikin melkoinen, kun asuntoon mentiin. Pöydillä oli esimerkiksi Mikki Hiiri -lelu vuodelta 1942, ja muutenkin asunto oli samassa tilassa kuin madamen poistuttua sieltä noin 70 vuotta aiemmin. Lisäksi asunnosta löytyi runsaasti taidetta. Kuvat asunnosta on nyt julkaistu BelleBlog-verkkosivustolla.

Päivitys: Mikki Hiiri -lehti korjattu leluksi.