Suosikkinäyttelijä menehtyi 68-vuotiaana – sydänleikkaus oli liikaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen näyttelijä James Avery muistetaan erityisesti roolistaan Bel Airin Prinssi -sarjassa. Hän näytteli menestyskomediassa Will Smithin esittämän päähenkilön enoa, Philip Banksia. Nyt tähti on menehtynyt.

James Avery kuoli 68-vuotiaana Kalifornian Glendalessa sijaitsevassa sairaalassa tiistaina 31. joulukuuta 2013. Mies oli aikaisemmin samana päivänä läpikäynyt sydänleikkauksen, ja hänen vointinsa huononi iltaa kohden.

James Avery oli pitkän linjan näyttelijä, joka loi uraa erityisesti television parissa. Mies muistetaan erityisesti humoristisista rooleistaan lukuisissa sitcom-sarjoissa. Lisäksi Avery työskenteli ääninäyttelijänä useissa piirrossarjoissa. Näistä tunnetuin lienee Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat, jossa hän toimi Silppuri-pahiksen äänenä.