Suomen seksikkäin murre valittiin – rökäletappio turkulaisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on väkimäärällisesti pieni maa, mutta maantieteellisesti suuri. Osin siksi maan eri kolkissa on aikojen saatossa kehittynyt hyvinkin voimakkaasti toisistaan poikkeavia murteita. Yleisesti luullaan, että ihmiset pitävät Oulun murteesta ja inhoavat Porin murretta.

Nyt nettideittipalvelu E-kontakti.fi on kysynyt asiakkailtaan mielipidettä Suomen seksikkäimmästä murteesta. Selvityksen perusteella leppoisa Savon murre nousi listan ykköseksi, kun toiseksi seksikkäämmäksi murteeksi rankattiin Pohjanmaan murre. Kolmantena seurasi Lapin murre.

Kovasti parodioitu Tampereen murre sijoittui neljänneksi, kun Stadin slangi rankattiin vasta viidenneksi. Tamperelaiset pääsivät jälleen turkulaisten niskan päälle, sillä Turun murre oli vasta kuudenneksi seksikkäin Suomen murteista.

– Savolaiset ovat itse asiassa hieman aliedustettuna väestömääräänsä nähden E-kontakti.fissä, joten kyse ei ole nyt itäsuomalaisten kotiinpäinvedosta. Savolaisiinhan yleensä liitetään määritteenä huumorintajuisuus ja se on yksi yleisimmistä asioista joita myös nettideittailessa kumppanilta toivotaan. Lieneekö tämä vaikuttanut tähän viäräleukojen voittoon, palvelun tuotepäällikkö Heli Ruotsalainen kertoi lehdistötiedotteessaan.