Ulkona 41 astetta pakkasta – näin kävi kiehuvalle vedelle vesipyssyssä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amatöörien toteuttamat tieteelliset kokeet lähtevät liikkeelle yleensä tarpeesta tai suuresta uteliaisuudesta. Parhaimmat kokeet videoidaan ja ladataan YouTubeen. Nyt eräs kanadalainen testasi, mitä kiehuvalle vedelle käy pakkassäässä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ontariossa oli eräänä aamuna huikeat 41 astetta pakkasta. Chrisgsauce-nimimerkillä YouTubessa esiintyvä mies oli päättänyt kokeilla, mitä tapahtuu, jos hän ampuu vesipyssyllä kiehuvaa vettä järisyttävän kylmään pakkasilmaan. Mies sai aikaiseksi lähes geysiriltä näyttävän suihkun.

Pakkasammunta on saavuttanut suurta suosiota netissä, sillä videon oli muutaman päivän aikana katsonut yli kolme miljoonaa netinkäyttäjää. Suomessa ei ainakaan vielä päästä testaamaan samaa, sillä maassamme on ollut tähän mennessä poikkeuksellisen leuto talvisää.