10 uskomatonta vinkkiä laihduttamiseen: ”Syö toisella kädelläsi”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Kun jossain päin maailmaa pikkulapset nälkiintyvät, meillä länsimaissa eletään ainakin stereotypian mukaan jääkaappi pullollaan herkkuja. Ylensyönti on nykyään ongelma monelle ja ihmiset ovat yhä ylipainoisempia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Verkossa levinneen YouTube-videon kymmenen vinkin avulla ihminen voi vähentää yksinkertaisten niksien avulla ylensyöntiä. Apuneuvoksi tarjotaan esimerkiksi pienempien lautasten sekä ohuiden ja pitkien lasien käyttöä. Myös vähemmän dominantin käden käyttö voi vähentää syömisen määrää – oikeakätisen tulisi siis nauttia ruokansa vasemmalla kädellä.

Jauhamisen tarvetta voi tyydyttää purumin mäyssäämisellä. Punaisten lautasten käyttö saattaa auttaa syömisen vähentämisessä, koska tutkimusten mukaan ihmiset syövät niiltä vähemmän makupaloja. Tarjolle laitettavien ruokalajien määrää supistamalla voi myös hillitä ahmimista.