Suomeen uusi teemapäivä – voi aiheuttaa hämmennystä ensi keskiviikkona

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla ja Suomessa on kehitelty toinen toistaan erikoisempia teemapäiviä, joista erikoisimpia lienevät Kansainvälinen suihinottopäivä ja Tissien arvostuspäivä. Nyt joukkoon tulee myös suomalainen Käytä hääpukuasi -teemapäivä, jota vietetään ensi keskiviikkona 15. tammikuuta.

Käytä hääpukuasi -päivän perustaja Emilia Heinonen kannustaa nuoria naisia nauttimaan vapaudesta. Prinsessapäivästä haaveilevat voivat jatkossa nauttia hääpukuhuumasta vuosittain.

– Moni on sijoittanut paljon aikaa ja rahaa hääpukunsa hankintaan, joka nyt roikkuu toimettomana kaapin kätköissä. Nyt sille löytyy vihdoin joka vuosi luvanvaraista käyttöä ilman häpeää. Pukua voi käyttää yksin kotona, järjestää ystäville teemakutsut tai rohkeimmat voivat sonnustautua pukuunsa koko päiväksi töissäkin, Heinonen perustelee teemapäivää.

Pukeutuminen ei edellytä naimisissaoloa, sillä hääpuvun voi myös vuokrata. Puvun sijasta voi käyttää myös pelkkää tiaraa, hiuskorua tai laukkua. Kaikki eivät halua lainkaan naimisiin, mutta tahtovat osansa pukuhuumasta. Vastaavia teemapäiviä on vietetty maailmalla esimerkiksi Englannissa, mutta yleensä varainkeruun yhteydessä. Suomen Käytä hääpukuasi -päivä on puhtaasti kaikille avoin teemapäivä, jonka taustalle ei ole järjestöjä.